You are here

English
  • Kiddicare
  • Kiddicare
  • Kiddicare
  • Kiddicare
  • Kiddicare
  • Kiddicare
  • Kiddicare
  • Kiddicare
  • Kiddicare

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Baby specialist Kiddicare has established an identity as a true multi-channel business. The superstore was designed that would embrace the excitement of new parenthood and make parenting easier, smarter and happier. The store had to be more than just a shopping experience; it had to create an emotional and collaborative relationship with customers, using retail theatre and interactive platforms to really 'wow' and capture the fun of having children.

 

The designer and Kiddicare designed and implemented a number of family-friendly features that actively engage customers with some of the 3,000 baby and toddler products available, using self service technology and state of the art visual merchandising. Parents can test drive pushchairs on the 'Walk in the Park' track, take advantage of the V.I.B  (Very Important Baby) complimentary personal shopping service, grab a healthy bite to eat in the Kiddicafe or have a car seat fitted for free in one of the dedicated external car parking spaces. Every aspect of the new concept has been designed with mums in mind – there are quiet nursing areas and a dedicated community room offering free parenting support classes and mother & baby events. Separate departments are clearly colour coded to make navigating the superstore easy, and with helpful new buyer’s guides and product recommendations from other mothers displayed on relevant products, the store is tailored to meet the varied needs of busy mums who can choose to shop with or without store team assistance.

 

This unique project marks how a pure-play company has made the radical transition from e-commerce to multi-channel.

 

Words by 20.20

Castle Bridge Road
NG7 1GX Nottingham
United Kingdom
www.kiddicare.com
year renovation: 2012
surface: 3.050 m²
updated: 05/2014

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Selfridges Denim Studio
    Fashion-apparel
    London (GB)
    2013
  • Indochino
    Fashion-apparel
    San Franci... (US)
    2013
  • Hointer
    Fashion-apparel
    Seattle (US)
    2012
  • OVS
    Fashion-apparel
    Milano (IT)
    2014
  • Bonobos
    Fashion-apparel
    New York,... (US)
    2013
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Trading over three floors, the new store is part of M&S’s ‘clicks & bricks’ strategy for the Netherlands across e-commerce and stores.

 

The store features Marks & Spencer’s exclusive Best of British collection which combines the retailer’s extensive clothing archive and heritage with modern styling, creating an edit of timeless pieces with an emphasis on true British craftsmanship and quality.

 

The store offers customers an extensive range of Marks & Spencer’s exceptional quality and confident style across womenswear, lingerie, menswear and kidswear. Exceptional quality and confident style are at the heart of the M&S clothing offer. At this store customers are able to choose from quality and timeless wardrobe staples.

 

To help customers shop the extensive product offer, M&S has a range of exclusive own clothing brands, each with its own distinct look and identity, which allows customers to see which brand best meets their personal style preferences. Each clothing brand is highlighted for customers through unique branding, visual merchandising kit and propping – with more outfit suggestions displayed throughout the store to inspire and delight customers.

 

The new 700 m2 Foodhall highlights the outstanding quality and freshness of M&S food. Over 2,500 food products are available. The store also features M&S’s in-store bakery and coffee bar providing a selection of coffee and teas alongside breads baked on-site every day, as well as a choice of pastries, shortbreads, scones, pies and cookies.

 

In the M&S Café customers are able to enjoy freshly-made dishes using the finest M&S ingredients, this is a destination for those looking to have a break during their shop and use the store’s free customer wifi.

 

A new website was also launched replacing the platform provided by Amazon for the last seven years. The new desktop site is accompanied by a dedicated tablet experience and new-look mobile sites and apps. Built to give M&S more flexibility in their multichannel evolution, the new website includes features such as larger images, zoom functions, improved navigation menus and 360 degree videos to give customers a better understanding of how clothing products move and fit. A dedicated editorial hub called 'Style & Living' also offers daily updated news and advice from celebrity and guest editors.

 

 

Grote Marktstraat 32
2511 BJ Den Haag
Netherlands
https://www.marksand...
year renovation: 2014
surface: 4.800 m²
updated: 05/2014

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Shinsegae
  • Shinsegae
  • Shinsegae
  • Shinsegae
  • Shinsegae
  • Shinsegae
  • Shinsegae
  • Shinsegae
  • Shinsegae

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Shinsegae, meaning “New World,” is Korea’s most prestigious department store group with a world-class reputation for innovation, service and design.

 

Shinsegae has opened the doors of its 10th department store in the affluent Uijeongbu district, just north of Seoul. This department store is massive by any standards and is built above a major railway intersection, ensuring a steady flow of shoppers.

 

The designers of the store were successfull in linking the many levels while giving character to each that makes this one worth a visit. An illuminated chequerboard pattern on the wall next to the escalators provides continuity across the different levels of the store, it varies in size and configuration from floor to floor.

 

Key features like a profiled timber ceiling for the deli stands were added to ensure that the visitors keep their interest while strolling through the store. This is in contrast with the clean lines of the ceiling for the surrounding luxury brands.

 

For the same purpose, the young fashion department is like a deconstructed warehouse with industrial structures and artificial roof lights. And the restaurant complex on the ninth floor includes a central piazza for al fresco dining.

 

The 12-storey store, located in Uijeongbu in South Korea, was awarded store design of 2013 by the World Retail Congress for its clean lines, great circulation, innovative materials and finishes and its ease of shopping

168-54, Uijeongbu 1-dong
480-843 Uijeongbu-si
South Korea
www.shinsegae.co.kr
year renovation: 2012
surface: 145.000 m²
updated: 12/2013

VIEW MORE SHOP IMAGES

ABOUT Award

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset
  • Rådhuset

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Rådhuset has been converted into a modern upscale fashion department store with a number of famous commercial brand names, and a restaurant and café. Retail brands include Filippa K and Lexington, Scandinavia’s first Club Monaco shop-in-shop, a Denim Library stocking jeans by all from Acne and Nudie to Denim Demon and a Design Corner with hand-picked selections from Dagmar, Rodebjer and Michael Kors among others.

 

The original building had evolved and grown throughout the centuries, of which the oldest parts date from the 1650's and during recent decades, the building had acquired a rather anonymous and closed impression. Rådhuset has considerable cultural and historical value.

 

Several of the 15th-century building’s more venerable features, an ornate mosaic ceiling for one, have been preserved and complimented by a mixture of vintage furniture pieces, art installations and designer décor including an Arne Jacobsen Egg chair and Vivienne Westwood wallpaper. The building’s original qualities and characterful environment have been preserved and integrated in a way that makes Rådhuset a unique Swedish retail hub.

 

A modern, completely transparent extension has been added to the back of the building, along with a new outdoor square and a new main entrance. The incapsulated new functions such as a fan room and escalators transforms the building from latter day extraneous addition and the building's original qualities brought forward.

 

With its new function as fashionable department store with restaurants and cafeterias, the building returns to an open and accessible function within the cities public realm.

Stora Torget 8
753 20 Uppsala
Sweden
www.radhusetuppsala.se
year renovation: 2012
surface: 2.600 m²
updated: 12/2013

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Im Viadukt
  • Im Viadukt
  • Im Viadukt
  • Im Viadukt
  • Im Viadukt
  • Im Viadukt

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Im Viaduct is more than just a bridge. Like a mountain chain erected by human hand it appears in the town with a scale derived from the landscape and topography. The infrastructure element, originally used as a railway line, is to form a linear park that will be part of a culture, work and leisure mile. This reprogramming of the viaduct initiates two decisive urban impulses: a spatial barrier becomes a linking structure, and the outdoor spaces bordering it are upgraded. The viaduct across Zurich’s industrial neighbourhood has been a landmark for more than century. Today, its arches shelter a variety of small businesses, making it a gourmet temple, restaurant, funky shopping strip and cultural meeting point. It is also home to the city’s first covered market hall.

 

Viaduktstrasse 67
8005 Zürich
Switzerland
www.im-viadukt.ch
year renovation: 2010
surface: 9.000 m²
updated: 06/2013

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis
  • John Lewis

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Department store chain John Lewis has opened its first flexible format store in Exeter. 

 

In terms of size, the flexible format store sits between a smaller John Lewis At Home unit and the traditional department stores though seeks to leverage the business’ position as an omnichannel retailer by offering a “comprehensive online operation” which compliments its bricks & mortar offering. This offers the same range of departments as in a full-sized store like fashion, beauty, consumer electronics and nursery products.

 

The shop, which is spread over five floors, will pilot interactive information screens to help customers find products, digital store guides for shop navigation and wall screens to advertise the products available across the company.

 

1 Sidwell Street
EX4 6NN Exeter
United Kingdom
www.johnlewis.com/ou...
year renovation: 2012
surface: 6.000 m²
updated: 03/2013

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer
  • Marks & Spencer

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Marks & Spencer is opening its second largest store in the UK at Cheshire Oaks. This 'hi-tech' store is the retailer's flagship and showcases the latest shopping technology including 70-inch 'inspirational' display screens, browse and order hubs that let customers flick through online ranges and shop assistants armed with iPads on the shop floor. Other features include a deli in the food hall which boasts a fresh pasta bar. The two-floor shop features a cathedral-like curving wooden roof. The raft of new elements includes free wi-fi and 12 ‘Browse & Order’ points, where shoppers can select from items not stocked in the store. There is also a team of iPad-equipped assistants, ready to help shoppers with the selection process, while in the new-look beauty department on the ground floor, customers can benefit from a “virtual makeover” using a large touch-screen. In line with their strategy they have build an exciting, easy to shop retail experience. The Cheshire Oaks store is “the greenest store M&S has ever built”, the store uses carbon-absorbing hemp wall panels and ‘strong-as-steel’ FSC-certified engineered softwood timber in the whole of the roof and first floor.

 

Kinsey Road
CH65 9JJ Ellesmere Port
United Kingdom
www.marksandspencer-...
year renovation: 2012
surface: 14.000 m²
updated: 11/2012

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Liverpool Altabrisa
  • Liverpool Altabrisa
  • Liverpool Altabrisa
  • Liverpool Altabrisa
  • Liverpool Altabrisa
  • Liverpool Altabrisa

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Liverpool wanted a dynamic and modern façade that would provide a new image for the largest luxury retailer in Mexico. Given Tabasco’s tropical climate and its severe solar incidence and humidity levels, concrete was selected as the project’s design material. The façade was built by combining 5 different types of precast pieces shaped like a propeller. These simple and controlled variations create numerous results for each piece, which as a whole, give a sense of movement which is better appreciated at a distance and when passing trough by car. The light changes that occur during the day, and the artificial lighting at night, provide an interesting mixture of colors, reflections and shadows, achieving an always changing and never static image for the façade.

Plaza Villahermosa
86179 Villahermosa
Mexico
www.liverpool.com.mx
year renovation: 2012
surface: 26.000 m²
updated: 10/2012

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest
  • So Ouest

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

So Ouest is a next generation neighborhood shopping center. With 102 shops, a Leclerc hypermarket, 6 restaurants and a Pathé multiplex So Ouest offers a shopping experience combining urban local leisure and shopping. So Ouest also underpins a policy of sustainable development, since all the facilities include a high technological level, to meet high environmental standards and thus minimize their environmental impact. It is also the first time in Europe that a mall gets the Breeam "Excellent" environmental certification. Designed by the architectural firm Saguez & Partners, the mall was built as an Haussmann apartment with trompe-l'oeil old apartment doors, a reception reminiscent of the grand hotels, noble materials such as leather, marble and corian, and a wall of portraits of 16 meters high, which is the photograph of visitors who will be photographed. Other original decor elements are pianos independantly playing music, video wall built like a fish tank and a giant chandelier 20 meters high.

 

31 rue d'Alsace
92300 Levallois
France
www.soouest.com
year renovation: 2012
surface: 53.000 m²
updated: 10/2012

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Boxpark
  • Boxpark
  • Boxpark
  • Boxpark
  • Boxpark
  • Boxpark
  • Boxpark
  • Boxpark
  • Boxpark

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

BOXPARK strips and refits shipping containers to create unique, low cost, low risk, ‘box shops’. Put them together with a unique mix of international fashion and lifestyle brands, galleries and cafés and you’ve got the world’s first ‘pop-up’ mall – so named because its basic building blocks are inherently movable: they can, and will, literally pop up anywhere in the world! No high street retailers – Just selected, ground-breaking brands by invitation only to create a revolutionary mix – and simply great products. That’s only possible because the BOXPARK philosophy is to give those innovative retailers space at affordable rates – and on unbeatably flexible terms. And it’s as local as it’s global – some ‘box-shops’ will be offered to local creative industries and organisations at preferential rates to ensure BOXPARK always involves and enhances every community it joins. Boxpark took just ten weeks to build and will be gone without a trace in five years.

 

2-4 Bethnal Green Rd
E1 6GY London
United Kingdom
www.boxpark.co.uk
year renovation: 2011
surface: 1.725 m²
updated: 07/2012

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

Subscribe to RSS - Department store & mall

© Retail Square 2010-2015