You are here

English
  • PCCW-HKT
  • PCCW-HKT
  • PCCW-HKT
  • PCCW-HKT
  • PCCW-HKT
  • PCCW-HKT
  • PCCW-HKT
  • PCCW-HKT

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

The new design of PCCW-HKT flagship store reflects the brand’s leading position as Hong Kong’s most experienced and all-round telecom service provider, with a century of experience and the largest customer base. The rejuvenated shop image is characterized by an empowering façade architecture that connects people and creates experiences. Distinct “architectural” interior design defines the zoning for the brand’s two business focuses – mobile and home solutions.

 

The application of wood evokes a sense of warmth to accentuate a “homey” ambience for the home solutions, while the use of gold metal, glass, mirror and LED lighting injects a sense of modernity to highlight the fast-moving mobile technology. The LED-lit patterned stone arch at the facade represents the solid foundation and deep heritage of the brand, just like iconic arch in many countries, the2-storey PCCW-HKT Signature Store in Central has become the newest landmark in the vicinity, which is also home to many other fashion and lifestyle luxury brands.

 

PCCW-HKT’s decor and design combine to create an opulent yet comfortable retail ambiance for leisure browsing. Horizontal rows of LED ceiling light aligns with the metal trimming along the white stone flooring, coupled with the aligned vertical lights along the mobile tree column, the “C-shape” design creates a visual extension of a welcoming path, leading the customers into the interior. Tree columns symbolizes vitality and growth, which is characteristic of the ever-changing mobile industry. The design represents an interesting blend of nature and technology. The reflective ceiling and mirror back wall produce a visual extension of the tree branches and the tree columns, reinforcing the continuous growth of technology. The eye-soothing mobile tree column design recreates a refreshing ambiance amid the hectic Central. Simple black and white wall graphics define the space for the “Home Solutions” setting. Wooden cabinets with gold trimming detail, leather sofa seating, all aim at creating a modern and cozy ambiance to enhance customer’s experience. Wooden staircase with glass balustrade, coupled with mirror wall finishing and ceiling skylight, the reflection and lighting create an interesting visual effect. The unique design of lighting and reflective materials carry through to the lift lobby connecting the main product browsing zone to the smart living zone. Modern interior for luxury and smart home are increasingly important to offer home owner a stress-free atmosphere to relax.

 

This smart living showcase at PCCW-HKT signature store offers customers a spacious setting to explore the latest smart home technology. Equipped with amazing lighting effects and magnificent AV system, customers can indulge in ultimate enjoyment of movie and music entertainment at every corner of the home.

 

Words by Clifton Leung Design Workshop

Ginza Plaza
Hong Kong, Mong Kok
Hong Kong S.A.R., China
www.hkt.com
year renovation: 2012
surface: 300 m²
updated: 04/2014

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Urbanears
  • Urbanears
  • Urbanears
  • Urbanears
  • Urbanears
  • Urbanears
  • Urbanears

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

"We designed and delivered a shop fit-out for the first Urbanears headphone store, housed within a 40ft shipping container as part of a pop-up mall in Shoreditch, east London.

 

Conceptually, the interior was treated like a gallery, a simple monochromatic white space that forms a backdrop to the brightly coloured products on display. The undulating and mirrored side walls that display all the products provide a strong sculptural character to the room, while a back lit storage wall creates a changing and variegated lighting effect in contrast to the minimal detailing of the space. At night, the shop becomes a colourful beacon for the party-goers and visitors of Shoreditch and Brick Lane.

 

Bespoke and quirky product fittings adds a sense of playfulness to the space; the Medis in-ear headphones are fitted in silicon molded ears, embedded in the Hanex walls, and the Bagis headphone can be pushed into bespoke plastic plugs, which are also integrated with the walls."

 

Words: Urbanears

2-4 Bethnal Green Rd
E1 6GY London, Shoreditch
United Kingdom
www.urbanears.com
year renovation: 2012
surface: 30 m²
updated: 03/2014

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel
  • Krëfel

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

This new outlet of Krëfel distinguishes itself from their other stores through the use of a "High Tech" store concept that is based on "Fun Shopping" and new technologies.

Customers can make their purchases in an innovative architectural environment. In addition to the advice of the sales team, the visitors can appeal to an infobox to gather product information. With an intuitive design the info box
allows to compare products and even order them online. A perfect complement to the service in the store.

Also a kitchen department is present, and this in an area of 500 m2. Eye-catchers here are the products of the brand new range of "Cooking and Dining".

Route de Philippeville 303
6010 Couillet
Belgium
www.krefel.be
year renovation: 2014
surface: 2.000 m²
updated: 03/2014

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Scheer & Foppen
    Consumer electr...
    Almere (NL)
    2012
  • Consumer electr...
    Wilrijk (BE)
    2012
  • Marks & Spencer
    Department stor...
    Ellesmere... (GB)
    2012
  • Krëfel
    Consumer electr...
    Couillet (BE)
    2014
  • CheBanca!
    Financial servi...
    Bergamo (IT)
    2008
  • iSmash
  • iSmash
  • iSmash
  • iSmash
  • iSmash
  • iSmash
  • iSmash
  • iSmash

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

The Challenge

iSmash is specialised in the customisation and repair of Apple products such as the iPhone and iPad through their popular website. The creative brief focused on bringing their online brand into a physical presence through a multi-channel London store design execution. iSmash’s existing customer base consisted of those mainly looking to use the repair services. The challenge with the London store was to fundamentally change this first point of contact, highlighting the creative, customisation services.

 

The Insight

People are now consuming information from a growing range of multiple sources – jumping back and forth across the digital/real-world divide in their quest to be entertained, to connect with one another and, of course, to buy. This shift away from linear, traditional consumption is creating the opportunity for a decentralised marketplace, where the possibility of purchasing can come from any angle, causing many online brands to leverage their brands in the physical realm.

 

The Solution

The iSmash offering consists of three key services: Personalisation Studio, Repair Lab and Protect & Enhance Within the store design, we created a physical expression of the brand that highlighted and segmented each of these services; orchestrating a customer journey that simplified the overall service, whilst promoting the Personalisation Studio. We designed a prescriptive layout so that consumers literally walked our pre-designed customer journey, being greeted with the product customisation. We also highlighted the creative studio by allowing customers to see staff at work, and watch their product be transformed. iSmash wanted to build consumer trust and be seen as a trustworthy brand. To do this, highly trained and expert staff were always on hand to aid customers, and guide them through their catalogue of services.

 

Words: Green Room

King's Road 69a
SW3 4NX London
United Kingdom
www.ismashlondon.com
year renovation: 2013
surface: 50 m²
updated: 02/2014

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • O2 Live
  • O2 Live
  • O2 Live
  • O2 Live
  • O2 Live
  • O2 Live
  • O2 Live
  • O2 Live
  • O2 Live

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

This completely new O2 store concept stands for the customer experience with the latest smartphones, the best apps and the coolest events. The “Live Concept Store” is systematically centering around product and brand experience.

 

In a world where all things become digital it is crucial to inform the customers and all interested parties on the future of digitization. This is best done by direct experience of the latest technology, comprehensive services and specially trained O2 specialists.

 

The O2 Live Concept Store offers a wide range of possibilities of a modern shopping experience and is organized in four different zones.

An Inspiring zone where everyone has the opportunity to actively participate in events at the store. These are held throughout the year at regular intervals.

In the Explore Zone, customers can try out the latest devices such as smartphones and tablets and also learn the variety of apps.

In the Love Zone there is not only a coffee bar and a sofa area to relax, here the visitor can experience the different ways how digital technology will affect our lives at home. Within the Love Zone the kids were not forgotten where they can relax with the coolest smartphones and tablets.

The Join zone provides plenty of space for inspiring workshops, panel discussions, concerts and other thematic events about gaming, music, fashion or fitness.

 

The store design also focuses on the customer experience, natural materials, gracious design and furnishing details are creating an atmosphere and invitation to stay.

 

Tauentzienstraße 8
10789 Berlin
Germany
www.o2online.de/berlin
year renovation: 2013
surface: 350 m²
updated: 02/2014

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Samsung
  • Samsung
  • Samsung
  • Samsung
  • Samsung
  • Samsung
  • Samsung
  • Samsung

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

This is the first Belgian Samsung Experience Store. After a total makeover this store got the complete look and feel of the Samsung brand.

Here one can find an exclusive an extensive Samsung product range likephones and gadgets , the latest smartphones and tablets , to high-tech cameras and notebooks.

They also offer telecom services for all Belgian operators, digital TV, fixed line and Internet packages.

This Samsung Experience Store wants that consumers live the unique Samsung experience. By showing them to the endless possibilities they can enjoy thanks to the wide range of Samsung products. All products can be tested
personally and one may discover what the brand Samsung stands for.

Consumers are advised by a team of specially trained advisors and experts. They guide visitors through the Experience Store and help them in their choice and in the installation and configuration of their Samsung devices.

Muntplein 15
1000 Brussels
Belgium
www.samsung.com
year renovation: 2013
surface: 100 m²
updated: 01/2014

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound
  • PV Sound

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

PV Sound is a family business opened 25 years ago with a small audio business and has grown into a comprehensive electrical shop and cook shop.

 

One can find everything from cooking, smart phones, flat screens, hifi, home automation, vacuum cleaners to washing machines.

 

Recently, PV Sound joined the buying group ElectronicPartner and therefore it was decided to renovate store in an experience shop. The focus is on the product and not on the fixtures. Fresh wooden fixtures evoke a warm and cozy atmosphere.

 

Parallel to this renovation, the new online store was launched.

 

Oude Stationsstraat 23
8700 Tielt
Belgium
www.pvsound.be
year renovation: 2013
surface: 800 m²
updated: 01/2014

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer
  • Meyer

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

Myer, Australia’s largest department store group, renovated the design and layout of lthree top floors which showcase electronics, home entertainment and the gaming collection.

 

The challenge was to create a unique retail experience for each environment by developing an innovative design on each of the floors.

 

The organic contemporary levels 6 and 7 have been designed as interactive futuristic spaces. The designer introduced the notion of path and discovery into the planning strategy to enhance the consumer experience

 

Through the design of winding gondolas, display tables and curved shell cabinet, products are revealed along curved and intersecting alleys multiplying showcase and merchandising opportunities. Gondolas and tables have been designed to optimize products showcase toward consumers as they are walking down the main alleys making secondary path attractive and inviting visitors to explore multiple pads.

 

Fixture design and planning also adapt to the striking and complex base built environment . The gaming shell units following in heights the tilted faceted timber ceiling introduce therefore movement and create a playful gaming space. Wall unit designs respond to dynamic tilted wall cladding lines. And the curved shell fixtures create intimate sub retail space, controlling daylight from the multiple skylights and window atriums.

 

On level 5 the design has simplicity and neutrality as key element for effective home-ware product presentation. White and black have been used as primary color for the fixture and environment design, referring to Myer branding code. The concept of “frame” runs across the entire floor as a key geometry structuring and binding the multiple pads together. This simple approach emphases the focus on the brands, by introducing an appealing and modernist discreet design.

 

314-336 Bourke street
VIC 3000 Melbourne
Australia
www.myer.com.au
year renovation: 2011
surface: 5.200 m²
updated: 12/2013

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T
  • AT&T

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

The flagship store includes a lot of advanced new technologies like an 18 foot high “Connect Wall” that showcases AT&T’s latest news and product details to both people inside and outside of the store. The AT&T store features first retail demos of a connected car and AT&T Digital Life home security and automation services.

 

Shoppers will also find exclusive designer products by Chicago-area artists and Chicago-themed accessories. Other features of the new store include the Explorer Lounge, where customers can try out new apps in the Apps Bar, or in the Lifestyle Boutiques, where customers can see how the latest mobile devices can enhance their lives when matched with the right applications or accessories.

 

This store raises the bar for green building without compromising the design aesthetic. The project used an integrated design approach; even vendors helped “rethink possible” at an eco-charrette. With 150 video monitors to humanize the technology, the energy impact is minimized with Energy Star appliances, expansive glazing for daylighting, LED lighting, and green power purchase.

 

Reclaimed teak cladding warms the high-tech look of recycled-content white solid surfacing. A wall display and store tours tell consumers about features such as regional sourcing, reduced water consumption, and 90 percent construction waste diverted from a landfill.  

 

600 North Michigan Avenue
IL 60611 Chicago
United States
www.att.com
year renovation: 2012
surface: 930 m²
updated: 12/2013

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

  • Euronics
  • Euronics
  • Euronics
  • Euronics
  • Euronics
  • Euronics
  • Euronics
  • Euronics
  • Euronics

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

The shop concept Euronics 3.0 has been designed to meet the needs and expectations of the customer. The goal is to involve customers in a new and fascinating shopping experience, through an interactive approach based on the use of advanced technology. The pillars on which the new format has been created are connectivity, multimedia, interactivity, emotional and experiential. The store is a place where customers are offered the tools to discover and familiarize themselves with high-tech products in an easy and intuitive fashion. This is an innovative store concept, fully integrated with the internet and based on a cross-channel approach. Interaction with customers is supported by marketing efforts that produces ‘one–on-one’ CRM actions and also using social media. To help shoppers in their purchase choices the sales team can use a diversity of touch screen supports that draw on the latest technology.

 

 

Via Pasquale Paoli, 47
22100 Como
Italy
galimberti.euronics.it
year renovation: 2011
surface: 3.500 m²
updated: 04/2013

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

Subscribe to RSS - Consumer electronics

© Retail Square 2010-2015