You are here

Centro Calor - Convenience store - Cuneo (IT)

  • Centro Calor
  • Centro Calor
  • Centro Calor
  • Centro Calor
  • Centro Calor
  • Centro Calor

WHY IS THIS SHOP INTERESTING TO VIEW?

This luxurious gas station was designed by Damilano Studio Architects. Amazingly, it has modern architecture. A glass wall which creates staggered enclosed by a reinforced concrete, connected within the office manager and a self-service, separate bathrooms from the block in central position. On the rear elevation red steel block is detached from the body and a wolf howling, illuminated at night, draws attention to the urgent needs. The latitudinal forms are sliced by aluminum canopies on the front and back along with the fuel pumps painted in red. The design of the gas stations is based on the idea of travel, the distance which is spent by the travelers is only interrupted for a few times and then they back on the road. The travelers can take a break for refueling their car or bike, or just to stretch their legs a bit before continue their journey. The gas station is separated of the road from the asphalt like a ribbon and covering around itself. The architecture of the gas station as the general station just provides a mere support function. The architecture is connected closely to the concept of continuous flow that covers the urban landscape without stop.

Via Barbaresco, 14
12100 Cuneo
Italy
www.centro-calor.com
year renovation: 2010
surface: 400 m²
updated: 12/2011

VIEW MORE SHOP IMAGES

OTHER SHOPS THAT COULD INTEREST YOU

EXPERTS & SUPPLIERS LINKED TO THIS SHOP

© Retail Square 2010-2015